FORGOT YOUR DETAILS?

LLOCS D'INTERÈS

           La casa de Salgar està situada al congost del riu Segre que va d’Artesa de Segre fins a Camarasa. Al peu del Montsec de Rúbies, molt aprop de la serra de Sant Mamet. Els llocs d’interès natural son incomptables, l’entorn es privilegiat, amb una vegetació d’obaga característica i diferent de l’habitual en la comarca de La Noguera. Hi ha espècies vegetals i animals molt interessants d’observar que hi viuen gràcies al microclima del que gaudeix aquest congost.

            En el Tossal situat en front de la casa de Salgar hi podeu trobar un poblat Ibèric, bastant ben conservat, és interessant visitar-lo ja que les vistes del congost des d’aquell punt son realment encisadores, on es pot veure el Monestir de Salgar, encastat a la roca del congost, talment com si voléssiu en helicòpter.

            El Monestir i Santuari de Salgar, del segle XII, està situat a 500 metres de la casa, és curiós veure l’edifici del Monestir ubicat dins d’una immensa balma. No oblideu pujar a la Cova de la Mare de Déu de Salgar, les vistes de la Vall d’Artesa són molt boniques des de dalt.

            Des de la casa de Salgar podeu visitar molts castells del Segre, el Castell de Montsonís (situat a 500 metres), el de Montclar, el de Preixens, el de Pradell, el de Alòs de Balaguer,.... La zona està plena de pobles amb encant: Alòs de Balaguer amb les seves abundants fonts, Rubió de Dalt, de Baix i del Mig, Baldomar (tasteu els seus vins que us agradaran), Foradada, situada a l’abric d’una penya foradada que li dóna nom, Artesa de Segre amb el seu mercat dominical, tots són interessants.

            Per la zona també trobareu masies, conreus de regadiu i de secà i la seva gent amable i oberta que us explicaran històries desconegudes.

MONESTIR SALGAR

El Monestir i Santuari de Salgar, del segle XII, està situat a 500 metres de la casa, és curiós veure l’edifici del Monestir ubicat dins d’una immensa balma...

RUNES POBLAT IBÈRIC

En el Tossal situat en front de la casa de Salgar hi podeu trobar un poblat Ibèric, bastant ben conservat, és interessant visitar-lo...

COVA

No oblideu pujar a la Cova de la Mare de Déu de Salgar, les vistes de la Vall d’Artesa són molt boniques des de dalt...

ALTRES

Des de la casa de Salgar podeu visitar molts castells del Segre, el Castell de Montsonís (situat a 500 metres), el de Montclar, el de Preixens, el de Pradell, el de Alòs de Balaguer,....

TOP